پرویز خائفی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
زندگینامه
پرویز خائفی در سال ۱۳۱۵ خورشیدی در شیراز از مادر زاده شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود به پایان رسانید و برای ادامة تحصیل وارد دانشکدهٔ ادبیات همان شهر گردید. و به دریافت لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی، و به تدریس در دبیرستانهای شیراز اشتغال ورزید. سپس عازم تهران گردید و دورهٔ فوق لیسانس را در علوم اجتماعی گذرانید و به سمت مسئول تبلیغات و انتشارات کمیتهٔ پیکار با بی سوادی منصوب شد. خائفی از آن پس در وزارت فرهنگ و هنربه خدمت پرداخت و یک چند ریاست کتابخانهٔ ملی فارس را عهده دار بود و اکنون ضمن تدریس در دانشگاههای آزاد و پیام نور شیراز و چند شهر استان فارس ، سرپرست مرکز حافظ شناسی در آرامگاه حافظ نیز میباشد. پرویز خائفی کار شعر و شاعری را از دوران دبیرستان آغاز کرد و از سال ۱۳۲۹ ه. ش با مطبوعات نیز همکاری نمود.
والدین و انساب
پرویز خائفی نوه میرزا اسماعیل خائف ، شاعر معروف و عالم متبحر شیراز، که فلسفه ملاصدرا را تدریس میکرد و هم صاحب دیوان شعر بود. وی با شوریده شیرازی معاصر بود ه و هر دو از نعمت بینایی محروم بودهاند. تحصیلات رسمی و حرفهای: پرویز خائفی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود به پایان رسانید و برای ادامه تحصیل وارد دانشکده ادبیات همان شهر گردید و پس ازدریافت لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی توفیق یافت، به تدریس در دبیرستانها شیراز اشتغال ورزید، آنگاه عازم تهران گردید و دوره فوق لیسانس را در علوم اجتماعی گذرانید. فعالیتهای ضمن تحصیل: پرویز خائفی کار شعر و شاعری را از دوران دبیرستان آغاز کرد.
مشاغل و سمتهای مورد تصدی
پرویز خائفی پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد، مسئول تبلیغات و انتشارات کمیته پیکار با بی سوادی گردید. خائفی از آن پس در وزارت فرهنگ وهنر انتقال یافت و یک چند نیز ریاست کتابخانه ملی فارس را عهده دار بود واکنون سرپرست مرکز حافظ شناسی در آرامگاه حافظ نیزمی باشد.
فعالیتهای آموزشی
پرویز خائفی پس از اخذ لیسانس ادبیات فارسی، به تدریس در دبیرستانهای شیراز به تدریس پرداخت. بعدها وی در دانشگاههای آزاد، پیام نور شیراز و چند شهرستان استان فارس پرداخت.
سایر فعالیتها و برنامههای روزمره
پرویز خائفی از سال ۱۳۲۹ ه. ش با مطبوعات نیز همکاری نمود و آثار منظوم و مقالاتش همواره در روزنامه و مجلههای کشور به چاپ رسیدهاست.
آثار
• ۱ - از لحظه تا یقین (شعر)
• ۲ - این خاک طربناک (شعر)
• ۳ - باز آسمان آبی است (شعر)
• ۴ - بازگشت یادنامه میرزا ی کاظمی
• ۵ - پند سعدی
• ۶ - حافظ در اوج
• ۷ - حصار(شعر)
• ۸ - مقا لهها و مقابلهها
• ۹ - نگاهی به غزل حافظ
نظرات شما عزیزان: